Cik ir jāmaksā Rīgā nodokļos?
  • 18 Comments sorted by
  • Prece no Japānas, preces cena eBayja bija uzrādīta 290 $ + 30$ piegāde, ko arī biju samaksājusi.
    Cik kopumā sanāks piemaksāt Rīgā?
    Jau zvanija un teica, ka norādīta preces vērtība nez kāpēc 214 $.
    Cik sapratu, no sākumā būs 22% - nezinu no kuras summas + vēl 14% - tad kopumā sanāk + ~36%?
    Lūdzu, atbildiet, - ļoti steidzami!
  • Tas, cik tev būs jamaksā, ir atkarīgs no tā, vai nodokli aprēķinās no 320 dolāriem (preces vērtība+piegāde), vai no tiem 214 dolāriem. Uz pakas var būt norādīts 214 dolāri, bet, ja muitnieks atvērs paku un izķeksēs invoisu par 320 dolāriem, tad no tā arī tev to nodokli aprēķinās.
  • Cik tad īsti man sanāks no 320$ un cik no 214$?
    Abos gadījumos ~36% no summas?
    Vienākši līdz šim biju pasūtījusi lētas preces un nekad muitu nebija jāmaksā. Tāpēc šajā gadījumā ir jāizvēlās - vai lai to sūta atpakaļ un tad es zaudēšu 60$ pēc Pārdevēja teikta vai arī man samaksāt tos nodokļus - gadījumā, ja summa būs mazāka par 60$.
    Ja 36% - skaidrs, ka nebūs mazāka.
  • 320$

Sūtījuma summa 161.92
    Muitas nodoklis, 2.5% ** 4.05
    PVN 35.62
    Papildus izmaksas 39.67
    Kopā 201.59

214$

Sūtījuma summa 108.28
    Muitas nodoklis, 2.5% ** 2.71
    PVN 23.82
    Papildus izmaksas 26.53
    Kopā 134.81
  • BENO

Liels paldies! Pilnīgi varu uzticēties Tavai informācijai? Nebūs nekādi ~36%?
  • BENO

Paldies! :)
  • BENO
    Vai tā info par % nav novecojusi?
    Piemērām tagad FedEx atrodas citur nekā norādīts uz kartes tajā linkā. Un pa tel man teica, ka būs tie +~14?
    Ka nesanāk tā, ka noticēšu un samaksāžu visus ~36% :(
    Ko darīt?
  • Nu tad vajadzēja pa telefonu arī uzprasīt, cik būs jāmaksā, lai tev izrēķina.
  • Kā var PVN 22% novecot, PVN ir valsts noteikts??? Un muita arī ir 2.5%! Pirma kaut ko pērc, tad noskaidro, cik tas viss maksās ievest un tad jautā! j
  • BENO
    Es jau par PVN biju droša
    Par 2.5% - nē, jo pa tel. teica ko citu.
    Par Tavu pārmetumu gan nesapratu. Tu jau saprati, cik biju nelaimīga par to, ko izdariju. Vai gribēji šo sajūtu pastiprināt?
  • Vēl joprojām nesaprotu, kāpēc tad tu neprasīji, cik būs jāmaksā, tam cilvēkam, kas tev pa telefonu sauca tos mistiskos skaitļus - 214$ un 14%?
  • Dace
    Protams, ka prasīju :)
    Par 214$ - neko nepaskaidroja, par 14% - pateica, ka no daudziem faktoriem atkarīgs, savādāk jau te nebūtu jautājusi:) Kādi vēl būtu jautājumi? :)
  • Muitas nodokļa apmērs jā var būt atkarīgs no vairākem faktoriem. Un jā ir preces, kurām tas varētu būt 14%. Bet tas ir tikai tādā gadījumā, ja esi pasūtījusi kaut ko vērtīgaku par 700 eiro. Līdz 700 eiro visām precēm neatkarīgi no jebkādiem citiem faktoriem šim nodoklim būtu jābūt 2.5%. Bet jebkurā gadījumā to, cik tieši jāmaksā, tu uzzināsi pirms maksāšanas. Tad arī izdomāsi vari vai nevari atļauties samaksāt. Ja nevari, tad nemaksā. Neej precei pakaļ. To sūtīs atpakaļ pārdevējam.
  • Piedod, dārgā, ka aizskāru Tavas jūtas. Ļoti atvainojos.
    Inte1 said:

BENO
    Es jau par PVN biju droša
    Par 2.5% - nē, jo pa tel. teica ko citu.
    Par Tavu pārmetumu gan nesapratu. Tu jau saprati, cik biju nelaimīga par to, ko izdariju. Vai gribēji šo sajūtu pastiprināt?

• BENO
    Nē, dargais, neaizskāri, tikai izraisīji izbrīnu :)
  • Dace
    Liels paldies!
    Došu ziņu, kā man veiksies :)
  • Dace
    BENO
    Esmu dabūjusi savu preci :)
    Muitā pieprasīja maksājumu uzdevumu (laikam bija domāts ar bankas zīmogu). Es teicu - mani neviens nebrīdināja, ka tas ir vajadzīgs, viņi atbildēja, ka tur FedEx pie vainas - ka viņi zin, ka Muita to prasa. Es pačīkstēju, ka tagad jābrauc atpakaļ - apžēlojas un pieņēma dok-tus.
    Samaksāju ~25Ls nodokļos.
    Paldies, jums! Bez jums, būtu saražģitāk saprast, ko darīt :)
  • Jauki, ka viss beidzās veiksmīgi! :)
  • Mazāk vai vairāk, mani aprēķini bija pareizi. Piedod, mīļumiņ.