Topic: IEGAUMĒ!

Dažas lietas, ko ir derīgi zināt/atcerēties gan pirms pirkt lietas eBay, gan pēc tam. Laipni lūgti pievienot arī savējās.

1. Vienmēr rūpīgi izlasi gan produkta aprakstu, gan apmaksas, piegādes un atgriešanas noteikumus pirms sāc solīt! Un tad izlasi vēlreiz. Padomā par dažādām lietām, kas varētu radīt problēmas. Piemēram, elektronika ASV darbojas ar 110 V spriegumu (Eiropā - 220) un spraužās citādākos konaktos, nekā Eiropā -- jānoskaidro, vai precei ir strāvas pārveidotājs un jau laicīgi jāsāk meklēt kontakta pāreja. Dažādiem DVD, spēlem, TV iekārtām ir dažādi kodējumi un tehniskie parametri, kas dažādās valstīs un reģionos ir atšķirīgi un var nestrādāt. Tas pats ar piegādi. Pievērs uzmanību ne tikai cenai un piegādes ilgumam, bet arī tam, kādu piegādes firmu pārdevējs izmanto. Vai viņš piedāvā apdrošināšanu? Preces progresa izsekošanu (tracking)? Vai bojātas preces gadījumā viņš to ņems atpakaļ? Vai nosegs piegādes izmaksas?

2. eBay, būtībā, ir azartspēle. No savas pieredzes varu teikt, ka iespēja vinnēt (t.i. – ka viss ir OK, preci saņem un ietaupi 50% un vairāk procentus, salīdzinot ar LV cenām) ir 90%. Tātad diezgan augsta. Bet tomēr pastāv 10% iespējamība, ka prece neatnāks un nauda būs vējā. Ar to jārēķinās un vienmēr pirms solīšanas jāpajautā sev – vai ietaupītā summa ir riska vērta?

3. Uz Latviju sūtītie pirkumi reti kad ir apdrošināti un ar izsekošanas iespējām – preces nozušanas gadījumā pārdevējs un viņa valsts pasts teiks, ka ir to nosūtījis, savukārt Latvijas Pasts teiks, ka neko nav saņēmis. Neviens neko nevarēs pierādīt, naudu atpakaļ nedabūsi, un tavs pirkums paliks vai nu pašam pārdevējam, vai kādam zaglīgam pasta darbiniekam. Tāpēc lieliem pirkumiem (100 Ls un vairāk) ir ieteicams neskopoties un izmantot kurjerfirmu pakalpojumus un/vai pirkt tikai no tādiem pārdevējiem, kas sūta preci apdrošinātu un ar izsekošanas iespējām. Tas gan, visticamāk, nozīmēs čakaru ar došanos uz lidostu un atmuitošanu, bet vismaz problēmu gadījumā būs informācija, ar ko vērsties pie attiecīgajiem kurjerfirmu kantoriem un pieprasīt naudas atmaksu (ja pirkuma sūtīšana ir apdrošināta).

4. Seko līdzi saviem pirkumiem! eBay atsauksmi pārdevējam jāatsāj 60 dienu laikā, PayPal strīdus var pieteikt par pirkumiem, kas veikti ne vairāk kā 45 dienas atpakaļ! Ja gaidīsi preci divus mēnešus, pirms sāksi mēģināt dabūt naudu atpakaļ, viss būs nokavēts. Es, ja prece neatnāk mēneša laikā, norakstu kā zudušu (no vairāk kā 60 precēm man tikai 1(!) ir atnākusi divas dienas vēlāk, visas pārējās vai nu bija mēneša robežās, vai arī nebija vispār). Tad man ir divas nedēļas laika, lai vestu sarunas ar pārdevēju un vajadzības gadījumā iesniegtu prasību eBay/PayPal.

Last edited by shadowbird (2008-07-14 21:45:39)

Izlasi, būs mazāk jautājumu!
Par pirkšanu kopumā: http://www.onkulis.com/ebay/viewtopic.php?id=370
Par piegādi konkrēti: http://www.onkulis.com/ebay/viewtopic.php?id=191

2

Re: IEGAUMĒ!

ES PIRMO REIZI PIEDALOS IZSOLEE. BET ESMU SADURIES AR NEPATIKAMU ATZIŅU.
BET KĀ ES VARU ZINĀT VAI SAIMNIEKS NAV UZLICIS KĀDU AUTOMATISKO SOLITĀJU. JO TIKKO ES PACELU LIKMI, TĀ TAS UZREIZ PĀRSOLA, BET SOLIŠANAS LAIKS IR PIRMS MANAS LIKMES   PIEMĒRAM  SOLITAJS  u***p( 112)        EUR 11,50    12.03.09 06:27:08 MEZ ,
ES IESAISIJOS VAIRAKOS VELOSIPEDU IZSOLES. TIKKO ES SAKU IZRĀDIT KĀDU INTERESI PAR PRECI, TĀ KLĀT ŠIS NEZINĀMAIS SOLITAJS UN AUTOMATISKI PALIELINA LIKMES. ES TAGAD VIENKARSI NEZINU VAI VERTS PIEDALITIES IZSOLE KUR MAN NAV CERIBAS SAGLABAT SEV VĒLAMU CENU. JA BEZ MUMS DIVIEM ŠAJĀ IZSOLĒ NEVIENS NEPARĀDAS.
:P

Ja tu precei ar cenu $0.99 uzliec $100 likmi, tu sākumā uzsolīsi tikai tos pašus $0.99. Ja kāds cits uzsolīs $5, eBay automātiski pacels tavu likmi uz $5.50 (vai cik nu ir minimālais intervāls). Un tā kamēr vai nu beigsies solīšana, vai kamēr kāds uzsolīs vairāk par $100. Tieši tas pats notiek jebkuram citam. Ja kāds cits jau ir uzlicis $50 likmi, tu vari kaut 40 reizes likt pa 50 centiem klāt, un viņš vienmēr būs tev priekšā.

Izlasi, būs mazāk jautājumu!
Par pirkšanu kopumā: http://www.onkulis.com/ebay/viewtopic.php?id=370
Par piegādi konkrēti: http://www.onkulis.com/ebay/viewtopic.php?id=191

4

gribu nedaudz padaliities, nopirku no Honkongas batareju uz galvas liekamo, maksaaju 0,99$ + bezmaksas piegaade.. samaksaaju caur pay palu, pagaaja 4 nedeeljas, nekas neatnaaca, uzrakstu paardeveejam, shis saka, ka aizsuutiijis, pagaaja veel 4 nedeeljas, nekas (visu laiku ar paardeveeju kontaksteejos un shis saka ka ir nosuutiijis), noshpljaavos un ieliku vinjam negatiivu atsauksmi.. nepagaaja ne diena paardeveejs man raksta, ja ielikhu feedbac revision, shis veelreiz nosuutiis, es nodomaaju, lai ir ieliku vinjam pozitiivu atsauksmi (izlaboju veco) un gaidu, peec 2 nedeeljaa mans lukturis ir klaat... es prieciigs, summa jau maza, bet cik nervu pateereets principa peec.. bet ar to jau nebeidzaas , veel peec divaam nedeeljaam atnaaca veel viens lukturis!!! taa es tiku pie 2 lukturiem par 0,99$
moraale: ja paardeveeji lai no vinjiem pirktu dreb par katru atsauksmi.. neatkariigi no summas.. iipashi tie kuriem reitings ir 0-250, jo viena negadiiva atsauksme sastaada lielaaku % daudzumu no kopējaa reitinga..

Ieteiktu izveeleeties pirkumus no paardeveejiem, kuri ir regjistreeti ebay kaa biznesa buutnes. Bizness parasti ir veidots uz ilgterminju un palikshanu kaa arii to regulee likumi. Shaadiem paardeveejiem parasti ir labi izdomaata politika kas attiecas uz nepienaakushaam preceem un braakjiem. Ja ir maza pirkuma summa, paardeveejs pie probleemaam parasti atsuuta jaunu lietu vietaa. Ebay ir veidots taa ka tas soda sliktos paardeveejus diez gan tieshi. Sliktaaki 5 zaigzniishu reitingi burtiski maksaa naudu, jo zuud atlaides un paardeveeja reitings kriitas mekleeshanas rezultaatos. Protams labas atsaukmes, liels feedbacks var buut maldinoshs, to var uzbuuveet. Der palasiit komentaarus atsauksmees, ko paardeveejs ir paardevis pirms tam un vai ieliktaas atsauksmes neizskataas aizdomiigas (vienaads teksts, no viena pirceeja, iisaa laika posmaa piemeeram), kaadas preces ir bijushas paardotas. Aizdomiigi var buut tas, ja paardeveejs pirms tam iisaa laika posmaa ir paardevis daudzas mazveertiigas lietas un peeksnji ir ielicis paardoshanaa vairaakas veertiigas. Ja lieta ir veertiiga, ieteiktu izlaist tos sludinaajumus, kuros ir ielikta stock bilde. Mani personiigi tas ljoti atbaida kad neredzu iisto preci. Bet kraapnieki arii var nokopeet bildes no citiem, ja kaadam ir daudz veertiigu lietu paardoshanaa ar iistajaam bildeem, vinsh parasti taas fotograafee uz viena fona, ir juutams ka bilde ir uznjemta vienaa vietaa (uz viena diivaana piemeeram), kameer kraapniekam buus mishmash ar dazhaadiem foniem.
Parasti kad apskatat listingu ir redzams vai PayPal juus aizsargaas gadiijumaa ja prece nepienaak. Parasti nav noziimes tam kaa paardeveejs suuta preci, taa var buut apdroshinaata vai nee, tas neko nemaina no aizsardziibas viedoklja. Ja paardeveejs ir izveeleejies suutiit preci neapdroshinaatu un taa nepienaak, joprojaam ir iespeejams atveert suudziibu paypal un piedziit naudu. Starpiiba buus tikai paardeveejam,  jo vinsh nesanjems kompensaaciju no pasta. No paardeveeja viedoklja ir negudri preci neapdroshinaat, it iipashi ja taa maksaa daargi, jo kraapnieki to var izmantot sanjemot preci un apgalvojot ka taa nepienaaca, jo neko nav iespeejams pieraadiit. Paardeveejs zaudees naudu, nevis pirceejs. Bet ja rodas kaadas probleemas ar pirkumu, vispirms ir ieteicams runaat tieshi ar paardeveeju, nevis veidot striidu paypal. Parasti atbilde ir aatra un saprotosha. Ja taa nav, tad ir skaidrs ka paardeveejs nav nopietns attieciibaas ar klientu un ir jaasuudzas paypal, lai tas paspeej iesaldeet juusu samaksaato naudu kameer striids noskaidrojas. Principaa PayPal var atgriezt tikai tik daudz naudas cik paardeveeja kontaa, tas negarantee neko ja nauda ir iznjemta.

Sveiki Kaasiiti. Sen neesmu te bijis. Apskatījos tavu veikalu ir OK. Viens jautājums vai preci iepērc vai izmanto dropshipingu? Lai veicas.

Sveiki auser! Nosuutiiju Tev PM, lai nepiegruzhotu forumu ar neatbilstoshu info. smile