Topic: Sakara ar PayPal !! Pakomentejiet ludzu kads !

Jautajums ir sekojoš.

Ir pircejs precei no Nigerijas ( tas jau aizdomigi ) Vinsh grib pirkt laptopu DELL no manis pa 550ls vinsh maksa pa vinju 620 ls itka ar piegadi ! Naudu suta caur PayPal vinsh esot aizsutijis man naudu bet PayPal transferu esot apturejis jo ta esot liela summa un PayPal gaida no manis tracking number lai redzetu ka es tiesam sutu tam cilvekam to preci ! Itka paypalam esot ieviesta jauna sahada veida sistema no si gada laikam. Es iekopeju originalo textu ko itka suta man paypal. Kam nava slinkums palasat un varbut pasam kadreiz ir ta gadijies vai veel tik viss prieksa, bet man pagaidam tas viss liekas viena liela krapsana. Bet varbut ari tiesam ta notiek ar lielajam naudas summam!

Vestules:

We have received an order from one of our customer to make an instant payment of 650.00Ls to your PayPal account. The payment has been made successfully and the money has been not be credited into your account. We are waiting for you to send us the proper tracking number before we can credit your account and this is due to the large increase in the rate of the online scams recorded last year (2007). We have changed some of our rules and regulation to make sure our clients (Seller and Buyer) are safe from scam, PayPal in conjunction with The FBI and The IFCC has invented certain preventive measure to ensure the safety of both our seller's and buyer's in this Month..

Such measure are:
1. Once a payment is made,A confirmation Email will be sent to the seller that the payment has been made to state the transaction details which has been sent to you. Also a confirmation is sent to the buyer that the money has been deducted from his or her account.. So once you get this mail,You should ship the item immediately to the address that was given to you by PayPal and send the tracking number to Us. Once the tracking number gets to us, the seller's account will be credited instantly. But unknown condition will the tracking number be given to the buyer unless the seller's account is credited and likewise will seller's account be credited until we get the tracking number.

2. Once a payment is made and it has been approved by PayPal, such transaction is Sealed (because both seller and buyer must have come to a conclusion before payment is made by the buyer) so therefore neither the buyer or seller can cancel this transaction or ask for the returned to the buyer's account. Also, this is where we generate our income, because the more transaction made through PayPal, the more we generate our Income.

3. Failure to abide by these laid down safety measures by Paypal may leads to suspension from PayPal and further more invitation to an interrogation with the F.B.I
So can you see we are very considerate about the safety of both buyer and seller.
**PLEASE NOTE**
Once shipment has been verified and the tracking number sent, we will verify and credit your account.You will receive a
"CONFIRMATION EMAIL" from PayPal® with the URL which will lead you to where you will be ask to log in to your account.If you have any question regarding this message, feel free to contact out customer care help desk

Re: Sakara ar PayPal !! Pakomentejiet ludzu kads !

1)Vēstulē atradu pāris stila kļūdas, gramatikas kļūdas un arī interpunkcijas kļūdas, šur tur trūkst atstarpes pēc pieturzīmēm...diez vai paypal būtu pieļāvuši, ka viņu oficiālā vēstulē, kuru sūta saviem klientiem, tādas kļūdas parādās. Un neticu, ka paypal kādreiz rakstītu ka tev kaut kas obligāti nekavējoties jādara (šajā gadījumā jāsūta prece). Bet to var ļoti viegli pārbaudīt ir vai nav vēstule no paypal. Atliek vien aizsūtīt to paypal e-mailam, uz kuru viņi lūdz sūtīt aizdomīgas vēstules, un tev diennakts laikā atbildēs par to ir vai nav šī krāpšana.
Man jau nu pašai ļoooti liekas ka šī ir krāpšana. Kaut vai izlasot otro plāna punktu tajā vēstulē. Un paypal NEKAD nesūta uz e-mailu linkus uz kuriem jāiet un tad jālogojas iekšā. A te trešajā punktā ir rakstīts, ka tev atsūtīs linku kurā būs jāielogojas.

2)Nigērijā ir ļoti izplatītas dažādas online krāpšanas metodes. Ne velti daudzi pārdevēji ebay savu preču aprakstos iekļauj brīdinājumu, ka uz Nigēriju nesūtīs mantas.

Papildinājums: Iekopēju iekš googles daļu tā teksta angļu valodā. Un google atrada vairākus forumus, blogus un savādākas vietnes, kur brīdina par šo konkrēto krāpšanu.

Last edited by Dace (2009-01-09 00:02:23)

Dace rakstīja:

1)Vēstulē atradu pāris stila kļūdas, gramatikas kļūdas un arī interpunkcijas kļūdas, šur tur trūkst atstarpes pēc pieturzīmēm...diez vai paypal būtu pieļāvuši, ka viņu oficiālā vēstulē, kuru sūta saviem klientiem, tādas kļūdas parādās. Un neticu, ka paypal kādreiz rakstītu ka tev kaut kas obligāti nekavējoties jādara (šajā gadījumā jāsūta prece). Bet to var ļoti viegli pārbaudīt ir vai nav vēstule no paypal. Atliek vien aizsūtīt to paypal e-mailam, uz kuru viņi lūdz sūtīt aizdomīgas vēstules, un tev diennakts laikā atbildēs par to ir vai nav šī krāpšana.
Man jau nu pašai ļoooti liekas ka šī ir krāpšana. Kaut vai izlasot otro plāna punktu tajā vēstulē. Un paypal NEKAD nesūta uz e-mailu linkus uz kuriem jāiet un tad jālogojas iekšā. A te trešajā punktā ir rakstīts, ka tev atsūtīs linku kurā būs jāielogojas.

2)Nigērijā ir ļoti izplatītas dažādas online krāpšanas metodes. Ne velti daudzi pārdevēji ebay savu preču aprakstos iekļauj brīdinājumu, ka uz Nigēriju nesūtīs mantas.

Papildinājums: Iekopēju iekš googles daļu tā teksta angļu valodā. Un google atrada vairākus forumus, blogus un savādākas vietnes, kur brīdina par šo konkrēto krāpšanu.

Liels paldies Dace ! smile

Izvairies no jebkaadiem dariijumiem ar personaam no Nigeerijas. 99% gadiijumu notiek kraapshana. Taa vinjiem ir galvenaa industrija Nigeerijaa, kas pumpee aaraa miljardus no nevainiigiem vai paaraak mantkaariigiem cilveekiem.

Nekad pirms apmaksas nekas nevienam nav jāsūta!
Kaut tas būtu blakus no Lietuvas!
Tādu noteikumu NAV!

6

Gribēju pārdot mašīnu, ieliku mobile.de. Pieteicās skuķis no Franscijas kura dzīvo Abidjanā, Zilā kaula krastā. Prasīja lai ar western union pārskait 480 EUR. Piezvanīja man un teica ka viss O.K. Protams pirms tam viņi atsūtīja noskanētu garantijas vēstuli, kurā rakstīts, ka tā tāda lieta, ka viņiem jāmaksā nodoklis, bet vēstulē rakstīts, ka manas mašīnas pircējs pārskaitīs tādu summu kura sedz manus izdevumus. Nākošā dienā zvanīja, ka muitai jāmaksā nodoklis un banka man atsūtīja garantijas vēstuli ka summu man pārskaitīs jau + tas nodoklis t.i 1315 EUR. Teica viss kārtībā pirmdien būs nauda. Pirmdienā pienāca zvans un paziņoja, ka lai konvertētu manu summu uz EUR man jāsamaksā 3000 EUR... tad es pateicu, ka man lētāk sanāks nopirkt avio biļeti un aizbraukt iedot viņam pa degunu... Rezumē... ielidoju uz 2000 eur. Morāle... mācaties no citu kļūdām.

Lasīju un smējos, kā kutināts.
Paldies! Uzlaboji garīgo.

8

Man lidziga situacija!!!Ieliku sludinajumu...pardodu datou!!!
Raksta lielakoties arzemnieki, un divaina karta visiem dators jasuta uz Nigeriju....viss liekas tik reali ka gribejas aizsutit...tachu nesmu to izdarijusi,jo nepamet sajuta ka k.kas tur tomer nav tiirs
1) visi sola lielu summu(vilinosu patiesam) lai tik sutu uz nigeriju
2) sanemu patiesam daudz piedavajumus....visus vienadus...(lidzigus)
3) vai ta Nigerijaa datorus netirgo, ka pa dargu naudu no tadas Latvijas jasuta!?
Absurds! Totala krapsana manuprat!!!
Vienam pat atbildeju ka negribu lai mani apkrapj tapec uz Nigeriju nesutisu!
Tik un ta sanemu laipnu nakamo vestuli ar : paldies ka atbildeejaat, tagad bla bla bla nosuutiet uz adresi Nigeerijaa....
vini pat nelasa ko vinjiem uzraksta...
taa aiznemti ar krapsanu!!!
taada ir mana pieredze....
varbuut kaadam ir pozitiiva pieredze!!!noteikti pastaastiet man arii!
Nez ko tie nigeri doma!?Ka vinji vel nav atklati!?

Pozitiivi ir tad, kad vari pierunaat kraapnieku apmaksaat suutiishanu un aizsuuti vinjam koka blukji vai vecas grabazhas no izgaaztuves kaa to ir dazhi izdariijushi. Viens kraapnieks samaksaaja tuvu pie 8000 dolaariem un beigaas sanjeema neejoshu pliiti un chupu datorluuznju. Pasaulee pastaav ne tikai kraapnieki kas nieko labsirdiigu cilveeku laiku, bet arii taadi kas nieko kraapnieku laiku smile

Sveiks Kassiiti . man tev tāds jautājums. Nu jau kādus mēne''sus 3 intensīvi tirgojos ebay.de , bet ir viena problāma, kura man jau ir izbesījusi. Paypal ir kautkādi stulbi limiti , es reģistrējos kā pārdevējs un Pircējs . Tiklīdz sasniedzu nedēļas laikā 1800EUR ienākumus , tā mani paypal nobloķēja, stulbākais jau tas ka man paypal kontā palika 630EUr pie kuriem es tagad netieku klāt nu jau divus mēnešus . Labākais jau ir tas , ka preci jau sen klientiem esmu nosūtijusi, klienti jau būs nonēsājuši, bet paypal man prasa invoiss kopijas no pasta. ieseivoju, tad paypal man prasa paswes kopiju , bail jau ka nesanāk kādi m,ēsli, ieseivoju . Tagad viņi man paprasīja adresi , reāla rēķina kopiju par gāzi vai telefonu vai elektrību , kur var redzēt ka tā adrezses kas paypal ir patiesa. Ok ieseivoju, tagad viņi man prasa pārdevēja pavadzīmu  no kurienes es iepirku preci . Bļin man ir tāda dusma . varbūt vēl bankas pinkodu paprasīs. Izbesīja, ja es jau preci sen esmu nosūtijusi piedevām ar EMS kur pēc tracking numuriem var redzēt ka klienti ir pakas saņēmuši, ar kādām tiešibām' Paypal man aiztur naudu ??? Man nav ne mana prece notirgotā , ne naudas . Vai tas ir normāli. Skatos tev ir daudz atsauksmes, tas saki man ļūdzu , kas tie par sviestainiem limitiem. nākamis limits ir 2500EUR gadā, bet man reāli viņ''s būs 2-3 nedēļu laikā. Atkal nobloķēs . Sviests. Man jau ir šādi paypal trīs lietotājkonti , kur visi ir nobloķēti dēļ limita, tikai vienā palika tie 634EUr mani nopelnītie . Kā tu ( Atvaino ka uzrunāju uz Tu) kā vari tikt galā ar paypal ?

Jā un starpcitu mani ar tikko vācijā apkrāpa. Karoče nosolīju smukus dūnu sniega zābakus ar ko braukt uz kalniem . Bildē smuki spīdīgi sudraba. Bet nav rakstīts jauni vai lietoti . Pārdevējam pajautāju vai sūta uz latviju un vai zābaki ir jauni . Vienā var'dā viņš man atbildēja Jā un ar DHL 15EUR parsūtīšanu pierakstīja klāt. Tad kad izsolē uzvarēju un taisījos maksāt (dārgi gan sanāca 61,50EUR ar visu shippingu) piefiksēju ka pārdevējam nav paypal bet jāskaita uz vāvu banku. ilgi minstinājos un šaubijos, jo pārdevējaas bija jauns ) atsauksmju . Vot Zoss , stulbā blondīne , pārskaitīju pārdevējam tos 61,50EUr . Pagāja mēnesis ar lielām pūlēm un lamāšanos man pienāca zābaki pa parasto pastu , paka bijusi plēsta vaļā, katasrofālā stāvoklī ( tas nekas ka es samaksāju 15EUR par DHL shippingu) . Bet tas jau vēl sīkuma, ZĀBAKI BIJA KĀ NO MISKASTES IZVILKTI . Pat Humpalās tādus varbūt pa 2lv var nopirkt , tiešām drausmīgi netīri novazāti . Vakar pārdevējam piedraudēju , ja šīs nedēļas laikā man neatgriezīs naudu , man draugi dzīvo Vācijā, lai gaida apciemojumu. "sodien klusums no pārdevēja. Bet nju principā savā blondisma pēc nākamreiz vairs neskaitīšu naudu uz kontu . piedevām pārdevējam ar 0 atsauksmēm .

ATVAINOJOS PAR DRUKAS KĻŪDĀM , MAZAIS LIEN VISU LAIKU VIRSŪ UN TRAUCĒ RAKSTĪT . wink

Sveiki! Man liekas ka Tavs paypal konts skaitaas unverified, taapeec vinjiem peec likuma vajag paarbaudiit Tavu identitaati, lai noceltu nost tos limitus. Un taapeec vinji prasa tos dokumentus. Es jau paaris gadus skaitos Verified un neatceros ka jebkad man buutu bijushi limiti. Tiesa Anglijaa ir daudz vieglaak varbuut paarbaudiit identitaati un man nebija jaaiesniedz visi tie dokumenti kas Tev. Ieraksti googlee paypal receiving limit, lai vairaak ko uzzinaatu par sho teemu.

Zheel par zaabakiem, no kljuudaam maacaas!

Bet tev neprasīja , šādus dokumentus ? Vnk es domāju kā lai es panāku tādu statusu lai man visu laiku nebloķētu . Man jau pilna māja ar preci ko varētu tirgot ebay un zinu ka labi ietu mana prece , bet stulbākais jau tas ka sezonas prece ziemas jakas sad
Tikko man paypal atsūtija e-mail , kad tagad tie visi papīri man vēl jānosūta pa Faxu . exx es jau esu nogurusi , pa šiem diviem mēnešiem būtu tādu piķi nopelnījusi. sad

Man vienam paypal lietotājam uz vīra vārda , pat sanāca tā ka limits 1800EUR un tad kad pārbaudīja tad bija 2500EUR un tad atkal nobloķēja pie 2500EUR .

Neesmu nekad shaadus dokumentus iesniedzis. Iespeejams pievienojot savu bankas kontu/karti es tiku paarbaudiits taadaa veidaa, jo kaa teicu sheit var krustaam skjeersaam paarbaudiit tavu identitaati. Katrai valstij un regjionam ir savi veidi kaa vinji paarbauda lietotaajus, diemzheel taa tas ir un jaaparedz plaanaa pirms saakt tirgoties.

Kā es varu kautko tādu paredzēt , tad jautājums kā visi pārdevēji tirgojās un viņiem šādu problēmu nav bijis ? Exx šodien nosūtiju Faxu , tagad jāgaida atbilde .

Paypal tie limiti un citas lietas (dokumenti kas jāiesniedz, procedūras kas jāveic, iespējas kas tiek piedāvātas) atšķiras dažādās valstīs. Pārdevējiem no atsevišķām valstīm (piemēram: ASV, Kanāda, UK, Vācija) visas darbības ir daudz vieglākas. Bet ir arī valstis tādas kā Latvija, kur šīs procedūras ir ļoti sarežģītas, citas iespējas vispār mums nav pieejamas.

Atbildot uz tavu jautājumu par to, kā visi pārdevēji tirgojas bez problēmām... Nedomāju, ka Latvijā ir daudz pārdevēju, kas nedēļas laikā nopelna teju 2000 eiro.

Taa ir zinaama lieta. Es veel veeleetos pabriidinaat, ka paypal var uzlikt taa saucamo rolling reserve, ja konts saaks apgroziit lielas naudas summas, lai nosegtu potenciaalos zaudeejumus gadiijumaa ja paraadaas chargeback gadiijumi. Taa ir miikla, kad vinji to dara, bet daudzi lielaaki tirgotaaji ir ar to saskaarushies. Kas notiek ir tas, ka paypal var iesaldeet 10 un vairaak procentus no taviem ienjeemumiem no 3 liidz 6 meeneshiem katru dienu. Taas ir shausmas, ja kaadam nav paaraak daudz skaidraas naudas, kaa man piemeeram. Piemeeram tirgojoties un ienjemot 2000 eur nedeeljaa, peec 3 meeneshiem tev kaadi 2400 eur vienkaarshi nebuus pieejami, jo tie buus iesaldeeti patstaaviigi kameer ir uzlikta rolling reserve. Taa ir buutiska nauda mazajam biznesam, jo ir tachu jaapeerk jaunas lietas ko tirgot.

Mazaak drausmiigs ir 21 day hold, ko paypal arii var uzlikt noteiktos gadiijumos, tad gan patstaaviigaa summa, kas nav pieejama ir daudz mazaaka.

Tā nav tikai ar peļņu es taču preci iepērku ar par kādu naudiņu. Apgrozijums .

Vinji uzliek to uz visu summu kas ienaak paypal kontaa.

Nju besī man tas Paypal. Nosūtiju visus papīrus , nē viņiem neder adreses perādijums jau trešais. Mob tel r''ekins neder , Pcta polise neder ,nu johaidī pašiem viņiem tur rakstīts , ka der gan tel rēķins , gan auto polise . Mad jālamājas jau. Piekrītu Kasītim , ja man aiztur 639EUr jau duvus mēnešus man taču par kautko jāierērk prece. Latvijā bija uzņēmums, kurš bankrotēja, tagad lai tiktu galā ar parādiem tirgojos ebay , bet Paypal čakarē prātu . Tāda sajūta ka paypal speciāli tā dara un beigās man neatdos tos 600EUR .

Peec pusgada pilniigi noteikti atdos, bet ir ljoti riskanti buuveet biznesu tikai ar paypal un ebay. Ir dzirdeeti gadiijumi, kad vinji vispaar aiztaisa kontus uz neatveershanu, jo tavs bizness vinjiem ir paaraak riskants vinjiem. Bet dreebeem nevajadzeetu ietilpt riska zonaa.

Mums bija tads pats cakars ar paypal, tagad stav Rolling reserve 5% uz 60 dienam. Un tur ieksa baiga nauda)
Prasits bij viss tads pats, galvenais - ienakosie un izejoshie invoici, pavadzimes. Bet es atri visu to nosutiju, precizi un skaisti - ar visiem zimogiem. Paveicas ka vini prasija tie dokumenti uz precem, ko mes nopirkam latvija un visi dokumenti bija smuki. Atlaide uz Fees ari sanemu)))

Bet tagad vairs galva nesap - kad nauda iesaldeta, ne ko un nekad no paypal vairs nedzirdu.

Ebay shop: www.xenonlv.com LV:  www.xenon.lv
Apmaksasim jusu pirkumus caur Paypal par super izdevigo kursu – Swedbank pa vidu starp Pirkt un Pardod.
China Ebay -  www.taobao.com - Pirkšana - Apmaksā -  Piegāde .
Japan Yahoo -  http://auctions.yahoo.co.jp/ - Pirkšana - Apmaksā -  Piegāde .

Vājprāts . Es vairs nevaru izturēt to Paypal . Viņiem neviens adrese pierādijums neder , nu sviests , pašiem uzrādās , ka var jebkādu . Pavadzīme ??? Es pirku visu preci no ķinas , kur protams nav nevienas pavadzīmes jo brendu krutons. Labākais jau tas ka tās jakas es pirku ebay.com kur pārdevēji mierīgi tirgo šīs jakas , viņiem nekādu problēmu. Bet es pirku tās jakas uz sava vārda , bet paypal konts uz senča vārda . Un arī kāda pavadzīme ja ķīniets man atsūta uz e-mail parastu lapu ar preci un cenu . Jebkurš pats var uztaisīt . Man apnika tas paypal uztaisīju vēl vienu Paypal kontu uz senča vārda ar citu kredītkarti, jo man Lv visi konti nobloķēti sakarā ar firmas bankrotu . Nju lūk karoče iekasēju jau nedēlas laikā 700EUR daļu paspēju iemest kontā , par daļu nopirkt preci , bet īpaši neeiespringu , jo limits 2500EUr vēl nebija saniegts. tad šorīt no Paypal konta atlikušajiem 140EUR pārskaitīju 100EUR  uz savu karti . Cip kontā paliek 40EUR . Pagāja diena tagad vakarā man atnāk no paypal ka īs jaunais paypal konts esot zem riska robežas un nobloķēts, jo redzieties uz mana senča vārda viens konts jau nobloķēts. Un cip kamēr nav viss atrisināts , tad nobloķēja arī šo kontu un no rīta skaitītos 100EUR uz kredītkarti paypal ir atgriezis atpakaļ. Tātad atkal man jau ir nobloķēts otrs konts kurā palika šoreiz tikai 140EUR . Bet man vēl 300EUr daži klienti nav samaksājuši , pluss vēl šovakar beigsies vairākas izsoles. Tātad ja konts nobloķēts, tad klients naudu nevar ieskaitīt . Nu vājprāts . ES VAIRS TO PAYPAL NEVARU IZTURĒT . Un labākais jau tas , ka tagad kad nobloķēts ir jaunais paypal konts man uz e-mail no visa garā pentera ir tikai divas rindiņas angļu valodā pārējais ar kubiciņiem. Parasti ja atnāk kubiciņi, tad vai tad tas nav ķīniešu teksts...... ??? Tāda sajūta, ka te Ķīniešu hakeri darbojas, kautgan kam viņiem 140EUR .... smieklīgi vai ne. Es jau laikam sviestā eju.

Varbūt vajag vairāk spiest uz Überweisung (vismaz kādi 70% vāciešu, austriešu labprāt parakstās, sevišķi vēl ja šiem tādā gadījumā kādu eiro lētāk sarēķina), moneybooker, ccnow arī ir vērts pamēģināt...